Veelgestelde vragen

Wat moet ik weten over referentiefoto's?

Gelukkig maakt het gebruik van foto's lang en vermoeiend poseren onnodig. Ik werk daarom vanuit door jou geleverde foto's. Een goede kwaliteit is natuurlijk vereist, en overige referentiefoto's zijn wenselijk (zo kan ik een beter beeld vormen van de geportretteerde). Als je twijfelt of een foto geschikt is, stuur hem dan gerust door, dan kunnen we het samen bekijken en bespreken.

Indien het nodig is kan ik ook verschillende foto's met elkaar combineren of kleuren aanpassen.

Ik heb een specifiek idee voor een schilderij, maar het is geen (standaard) portret. Kan dat ook?

Als jij het kan fantaseren en ik het kan schilderen, dan is alles bespreekbaar! Heb je iets surrealistisch of juist iets abstracts voor ogen, of wil je zo graag een schilderij van je huisdier of dat ene landschap, dan is dat geen enkel probleem.

Indien ik van mening ben dat ik je visie niet met mijn standaard van kwaliteit kan maken, dan zal ik mijn best doen om je door te verwijzen naar een kunstenaar die meer gespecialiseerd is in jouw specifieke wensen. 

Welk soort canvas gebruik je?

Ik maak gebruik van 3D linnen canvas met een houten kader.  Het canvas is 4 cm breed en wordt mee geschilderd, ideaal om zo aan de muur te hangen. Handig, want zo heb je dus geen kader nodig.

Moest je later je portret wel willen laten inlijsten, dan raad ik aan om een standaard canvas (ongeveer 2 cm breed) of een canvasboard te gebruiken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Uit welke formaten canvas kan ik allemaal kiezen?

In de prijslijst staan enkele standaardmaten. Heb je een ander formaat in gedachten, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Canvassen zijn beschikbaar in de meest denkbare maten.

Wat kan ik zelf doen ter voorbereiding?

Het kan heel handig zijn om eerst al eens stil te staan bij een paar van de volgende vragen:

Waar gaat het schilderij hangen, moet je rekening houden met een bepaald interieur of kleuren? Welke uitstraling wil je? Wil je een klassiek of een modern schilderij? Denk je aan een formeel, zakelijk schilderij, of eerder intiem en emotioneel? Opgewekt en actief, of eerder zacht en dromerig? Natuurgetrouw of met een surrealistische toets? Wil je het rustig en realistisch houden met natuurlijke kleuren, alles in één kleur, of wil je het laten opvallen door het gebruik van felle kleuren?

Hoelang is de levertermijn van een schilderij in olieverf?

De levertijd is natuurlijk afhankelijk van de drukte en het formaat, maar is ongeveer 8 à 10 weken. Moest het langer of korter duren, dan houd ik je uiteraard daarvan op de hoogte.

Hoe zit het met de betaling?

Voor een schilderij in olieverf vraag ik een voorschot van 25% voordat ik begin te schilderen. Het resterend bedrag wordt voldaan wanneer het schilderij helemaal klaar en goedgekeurd is. Je kan contant (bij het ophalen) of via overschrijving (voordat het portret verzonden of afgehaald wordt) betalen.

Hoeveel bedragen de verzendingskosten?

De verzendingskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals bestemming (binnen- of buitenland), eventuele verzekering, formaat, gewicht, etc.

Bij het maken van de afspraken rond je schilderij worden de verzendkosten bepaald op basis van de (op dat moment geldende) officiële tarieven en de specifieke factoren van je werk.

Is er iets nog niet duidelijk of heb je een vraag die er niet tussen staat? Vraag het dan zeker! 

Heb je graag een vrijblijvende prijsofferte? Gewoon dit formulier invullen, dan ontvang je zo snel mogelijk de prijs voor jouw unieke olieverfschilderij.