Muurschilderingen

Artistieke muurschilderingen op maat voor particulieren en bedrijven

 

Muurschilderingen zijn een unieke toevoeging aan uw interieur. Zo kunnen ze kinderkamers opfleuren, de sfeer in huis versterken en persoonlijk maken, of een blikvanger zijn in uw zaak waarbij uw bedrijfsvisie vertaald wordt op de muur.

 

Een muurschildering kan op alle maten en in diverse stijlen gemaakt worden. Dat kan gaan van een simpel logo of quote, tot tekenfilmfiguren, van abstracte bomen tot realistische portretten, een strak design of net een drukke achtergrond met bloemen, bladeren of een landschap, en alles daartussenin.

 

Ik kan een voorbeeldfoto naschilderen of een ontwerp maken gebaseerd op je specifieke wensen.

Ik werk enkel in de regio Turnhout op locatie.

 

Welke locaties komen in aanmerking voor een muurschildering?

Arendonk, Baarle-Hertog, Baarle-Nassau (NL), Beerse, Bladel (NL), Dessel, Geel, Gierle, Herentals, Hoogstraten, Kasterlee, Lichtaart, Lille, Merksplas, Mol, Oostmalle, Oud-Turnhout, Poederlee, Poppel, Ravels, Retie, Reusel (NL), Rijkevorsel, Turnhout, Weelde, Wortel, Zondereigen

Wat als ik verder weg woon?

Uitzonderingen kunnen gemaakt worden als de locaties heel erg goed en binnen 1 uur bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Een andere optie is de keuze om het ontwerp op een houten paneel te laten schilderen. Dit kan dan verzonden of opgehaald worden.

Aan welke voorwaarden moet de muur voldoen?

Ik werk op alle (binnen)muren maar niet op plafonds. De muur moet voorbewerkt zijn met latex of muurverf als ondergrond.

Ik schilder niet op afwasbare muurverf voor in keukens of badkamers, de verf hecht hier niet goed op waardoor de muurschildering niet duurzaam is.

Hoe gladder de ondergrond is, hoe nauwkeuriger ik de details kan schilderen. Op een structuurverf zal het ontwerp nooit zo strak en gedetailleerd zijn als op een gladde ondergrond.


Alternatief voor muurschildering

 

Wat als de muur niet geschikt is, of het te definitief of ingrijpend voelt om een muurschildering te laten zetten, of het gewoonweg niet mag (van de huurbaas)?

Als alternatief kan ik het afgesproken ontwerp met acryl op een houten plaat schilderen. Het paneel kan aan de muur opgehangen worden of bijvoorbeeld op een kast of schap geplaatst worden. 

De werkwijze is identiek aan een muurschildering behalve dat ik niet op locatie kom schilderen en je schilderij op een houten plaat staat in plaats van op je muur.

Is een muurschildering duur?

 

De prijs van een muurschildering is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de grootte van de muurschildering een grote rol, maar ook zeker de gedetailleerdheid van het ontwerp. Een ruwe prijsindicatie kan je hier vinden.

Werkwijze

 

Stap 1:

Alles begint met een oriënterend gesprek waarbij je wensen en verwachtingen besproken worden.  Heb je een concreet idee of zelfs een voorbeeld, of help ik je bij het ontwikkelen bij een uniek ontwerp op maat?

Stap 2: 

Om een correcte prijsindicatie te maken heb ik enkele specificaties nodig. Daarom ontvang ik graag de gewenste afmetingen van de muurschildering, de afwerking van de muur, een foto van de muur/ruimte en de (woon)plaats. Dit samen met de afspraken rond het ontwerp zorgt ervoor dat ik je een duidelijke prijs kan geven.

Stap 3:

Schets. Ik stuur een schets of mockup door waar je feedback op kan geven. Als het ontwerp volledig naar wens is spreken we een concrete datum af waarop ik kom schilderen.

Stap 4: 

Het effectieve schilderen. Het is handig als alle spullen die voor de muur staan naar de zijkant geschoven zijn. Liefst niet naar achteren, want tijdens het schilderen stap ik regelmatig naar achteren om het totaalbeeld van een afstand te bekijken. Schilderen doe ik met acrylverf. Het voordeel van acryl is dat het snel droogt en geurloos is.

Stap 5:

De meeste muurschilderingen zijn binnen een dag klaar. Grotere of zeer gedetailleerde werken kunnen meerdere dagen in beslag nemen. 

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Contacteer me om samen te bekijken wat mogelijk is. Of vraag een vrijblijvende prijsofferte aan!